Free shipment in BE on order above €100

FAQ

Kan ik juwelen laten herstellen?
U kan alle Détail juwelen door ons laten herstellen. Wij beschikken over een eigen atelier waar we alle herstellingen uitvoeren. Productiefouten worden kosteloos hersteld. Bij beschadigingen die niet onder onze garantie vallen, wordt de herstellingskost vooraf meegedeeld.

 

Volgende herstellingen voeren wij uit:

 • Verlengen/verkorten van kettingen
 • Vergroten/verkleinen van ringen
 • Herstellen van juwelen
 • Polijsten van juwelen
  • Door het dragen van zilveren juwelen kunnen deze mettertijd mat en gekrast worden. Je kan dergelijke juwelen bij ons laten polijsten waardoor ze opnieuw hun oorspronkelijke glans krijgen. U kan ook steeds zelf proberen om uw juweel op te blinken met een doek en zilverpoets.
 • Vergulden van juwelen
  • Door het dragen van vergulden juwelen, zal het gouden laagje mettertijd verminderen. Indien u wenst kunnen wij steeds uw juweel opnieuw laten vergulden in het aantal micron dat u wenst.
Hoe lang blijft het laagje goud bij een vergulden juweel?
Vergulden wil zeggen: ”het bedekken van een voorwerp met een laagje goud”. Wij vergulden onze 92.5 sterling zilveren juwelen met een 18-karaat gouden laagje van 3 micron (1 micron = 1/1000 van een millimeter). Dit is meer dan gemiddeld.

 

Omdat het echter slechts een laagje goud is, zal dit mettertijd afgaan. De duur hiervan is afhankelijk van vele factoren, zoals zuurtegraad van uw transpiratie, wrijving, handenarbeid, contact met water,… en dus onmogelijk te bepalen. Bij normaal gebruik blijft deze laag echter gemiddeld genomen 1.5 jaar mooi. Het hoger het aantal micron dat u kiest, hoe langer het laagje goud zal blijven.

Hoe lang is de leveringstermijn?
De dag nadat wij uw geld ontvangen, wordt uw pakket met Bpost verzonden.
Hoe kan ik veilig betalen?
Als u een bestelling plaatst bij Détail kan u online betalen of via een bankoverschrijving. Online betalingen verlopen via het beveiligde systeem van de firma Paypal, marktleider op het vlak van online beveiligde betalingen.

 

Na het bestelproces op de website van Détail, komt u – wanneer u gekozen hebt voor online betaling – automatisch terecht op de beveiligde site van Paypal. Uw versleutelde betaalgegevens zijn via een beveiligde SSL-verbinding ingevoerd in hun systeem. Daardoor zal er nooit kritische betaalinformatie van u opgeslagen worden op onze website.
Op die manier verzekeren wij u maximale veiligheid en kan u uw online betaling in alle vertrouwen bij Paypal afhandelen. Lees hier meer over de Paypal privacy regeling.

Welke betaalmogelijkheden biedt u aan?
Momenteel bieden we de volgende betaalmogelijkheden aan:

 

 • Bancontact
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • iDeal
 • SOFORT
 • GiroPay
Ik ben niet zeker dat de betaling correct afgerond werd, wat kan ik doen?
Wanneer de betaling van een bestelling bevestigd wordt aan Détail, wordt er naar de klant een extra bevestigingsmail gestuurd. Daarmee weet u dan zeker dat de betaling correct afgerond is.
Wanneer u echter problemen gehad heeft bij de betaling, of u denkt een vergissing gemaakt te hebben, neemt u best zo snel mogelijk contact op met Détail. Dit kan via het e-mailadres webboetiek@detail-collection.be met als onderwerp “Navraag betaling” en vermelding van het bestelnummer.
Op welk rekeningnummer kan ik mijn bestelling via bankoverschrijving betalen?
Wanneer u kiest voor betaling via bankoverschrijving, kan u op de volgende rekeningnummers uw betaling doen:

 

Overschrijving via een Belgische bank

ING: 363-0340209-70
IBAN: BE60 3630 3402 0970

Overschrijving via een buitenlandse bank

IBAN: BE60 3630 3402 0970
BIC: BBRUBEBB

Waarvoor staat IBAN?
IBAN staat voor “International Bank Account Number”. Ze worden gebruikt om internationale transacties tussen rekeningen en banken in verschillende landen vlotter te laten verlopen.
Een IBAN nummer bestaat uit maximaal 34 tekens (alfanumeriek) en bestaat uit 3 delen.

 

De eerste 2 letters stellen de landcode voor
De volgende 2 cijfers vormen een controlegetal
De overige cijfers vormen het (al dan niet aangevulde) nationaal rekeningnummer
De IBAN-code van Détail is “BE60 3630 3402 0970”

Wat is een BIC-code?
BIC staat voor “Bank Identifier Code”. Deze code gebruikt men om banken te identificeren bij internationale betalingen. Een andere oudere benaming voor de BIC-code is het “SWIFT-adres”.

 

Een BIC-code bevat 8 of 11 tekens (alfanumeriek) en bestaat uit 4 delen

Een zelfgekozen bankcode van 4 letters
Een landcode van 2 letters, volgens de ISO 3166-1 norm
Een plaatscode van 2 tekens
Een filiaal- of afdelingsnummer van 3 tekens
De BIC-code van Détail is “BBRUBEBB”

Wanneer moet ik betalen als ik voor bankoverschrijving kies?
U betaalt best zo snel mogelijk, aangezien wij uw bestelling pas verwerken nadat de betaling (of een betalingsbewijs) ontvangen word. Indien u uw bestelling zo snel mogelijk wenst te ontvangen, dient u gebruik te maken van “online betaling”.
Kan ik kiezen voor betaling bij ontvangst van het pakket (onder rembours)?
Het is niet mogelijk om te kiezen voor betaling bij ontvangst van het pakket. Gelieve een keuze te maken tussen de beschikbare betaalmogelijkheden.